Ο ρόλος του πρωθυπουργού στην αλλαγή του κλίματος για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό
Η οικονομική κρίση του 2010 προκάλεσε στην διεθνή εικόνα της χώρας μία ιδιαιτέρως ισχυρή φθορά. Μία πληγή που έμοιαζε δύσκολο πως κάποτε θα γινόταν να κλείσει. Μία ανηφόρα που έδειχνε ατελείωτη.
Πλέον 13 χρόνια μετά και η Ελλάδα από ''μαύρο πρόβατο'' της Ευρωζώνης και της Γηραιάς Ηπείρου γενικότερα, μετατρέπεται στην χώρα εκείνη που οι οίκοι αξιολόγησης εμπιστεύονται, στην χώρα εκείνη που τα διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν.
Ο δρόμος φυσικά μονάχα εύκολος δεν ήταν. Χρειάστηκαν θυσίες και μάλιστα πολλές. Ωστόσο από το 2019 άπαντες αντιλαμβάνονται πως ο τρόπος που διεθνώς η Ελλάδα αντιμετωπίζεται έχει αλλάξει.
Αυτό όλα δείχνουν πως οφείλεται καθαρά στο πρόσωπο του πρωθυπουργού της.
Είτε αγαπάς, είτε μισείς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρέπει να εθελοτυφλείς ώστε να μην διακρίνεις διά γυμνού οφθαλμού πως 4.5 χρόνια τώρα έχει ρίξει και με το παραπάνω το βάρος στην εικόνα του ιδίου, και κατ' επέκταση της χώρας στο εξωτερικό.
Ποιος θα έλεγε στα αλήθεια πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μπορούσε να μιλήσει εντός του Κογκρέσου στις Ηνωμένες Πολιτείες και μάλιστα να αποθεωθεί; Πρόκειται για την ίσως πιο πειστική εικόνα που έρχεται να επιβεβαιώσει τον τίτλο του τρέχοντος άρθρου.
Επί ημερών Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία χώρα ίσο μέλος της Ευρωζώνης, προσελκύει επενδύσεις και στην διεθνή σκακιέρα δεν αντιμετωπίζεται ως ''παραπαίδι'' αλλά ως ένας παράγοντας σταθερότητας που η θέσης μετράει.