Ποιος από τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα;
Υποτιμήθηκε όσο κανείς άλλος όταν διεκδίκησε την πρωθυπουργία. Αρχής γενομένης το 2016 και έπειτα, όταν και ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δεν τον θεώρησαν ''λίγο'' μόνο οι αντίπαλοι του. Τον ''μίκρυναν'' και αρκετοί εντός ΝΔ.
Εν τέλει, το 2023 σε μερικές ημέρες μας αποχαιρετά και είναι ένα ημερολογιακό έτος που ο νυν πρωθυπουργός θα το θυμάται δια παντός.
Αυτό διότι σε μία εκλογική διαδικασία που ορισμένοι την περίμεναν ντέρμπι, τον Μάιο, πέτυχε ένα πρωτάκουστο θρίαμβο. Τον οποίο και επανέλαβε ένα μήνα αργότερα, ανανεώνοντας εν τέλει την θητεία του για άλλα τέσσερα χρόνια.
Το να ξαναλέμε τι πέτυχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχει νόημα το επαναλαμβάνουμε. Το θέμα πλέον είναι άλλο και αφορά ένας πολύ σαφές ερώτημα το οποίο ακόμα δεν έχει καμία απάντηση.
Ποιος και πότε θα κερδίσει τον Μητσοτάκη; Τι μπορεί να προκαλέσει την πτώση του;
Αυτό που διαπιστώνεται στις δημοσκοπήσεις (διαπιστώθηκε φυσικά και στις εκλογές) είναι πως οι νίκες της ΝΔ φέρουν το προσωπικό του στίγμα.
Επομένως, για να έρθει κάποτε η πρώτη της ήττα (έχει να μην βγει πρώτη κόμμα από τον Σεπτέμβριο του 2015) θα πρέπει η πολιτική οντότητα Μητσοτάκη να καταρρεύσει και μία άλλη πολιτική φυσιογνωμία να αναδειχθεί.
Εν των παρόντων ''παικτών'', ποιος στα αλήθεια βλέπει κάποιον που μπορεί να αναμετρηθεί στις επόμενες κάλπες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να τον κερδίσει;
Ο Νίκος Ανδρουλάκης; Μα από το 2021 όταν και αναδείχθηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί με νύχια και δόντια να θεωρηθεί ίσος αντίπαλος του, και όχι απλώς δε το καταφέρνει, αλλά δεν πλησιάζει καν.
Ο Στέφανος Κασσελάκης; Θεωρήθηκε ''φαινόμενο'' για σχεδόν.... δύο εβδομάδες και η απότομη προσγείωση ήρθε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται να ξεπεράσει το 10%.
Δίχως λοιπόν πολλά λόγια, όσο η σύνθεση των πολιτικών ισορροπιών είναι τέτοια, μία ήττα Μητσοτάκη μοιάζει με ονείρωξη των πολιτικών του αντιπάλων.