Η δράση θα ολοκληρωθεί σε ογδόντα ώρες, για κάθε μία από τις οποίες οι εργαζόμενοι θα λάβουν το ποσό των πέντε ευρώ
NEWSROOM - 31/01/22
Τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις για τη συμμετοχή τους στο επιδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κλαδικές και Λειτουργικές εφαρμογές κινητών και ο τρόπος αξιοποίησής τους από τις επιχειρήσεις», έχουν εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να λάβουν κατάρτιση και πιστοποίηση στη δημιουργία και αξιοποίηση εφαρμογών για φορητές συσκευές.
Η διαδικασία αφορά το σύνολο των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα ανεξαρτήτως κλάδου και ως καταληκτική ημερομηνία έχει οριστεί η 18η Φεβρουαρίου.
Η δράση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», θα υλοποιηθεί σε ογδόντα ώρες εκτός ωραρίου, για κάθε μία από τις οποίες κάθε εργαζόμενος θα επιδοτηθεί με το ποσόν των πέντε ευρώ.
Αντικείμενο του προγράμματος αποτελεί η κατάρτιση εργαζομένων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις της χώρας από διάφορους τομείς και κλάδους της οικονομίας, για την ανάπτυξη και τη βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που θα συμβάλουν στην επαγγελματική τους ενίσχυση.
Το πρόγραμμά δίνει έμφαση στην εκπαίδευση στις βασικές θεματικές ενότητες της κινητικότητας των επιχειρήσεων και συγκεκριμένα:
Τεχνολογικές εξελίξεις στις κινητές εφαρμογές (mobile apps) και γενική παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών.
Κλαδικές και λειτουργικές εφαρμογές κινητών συσκευών (smartphone, tablets) και τρόπος αξιοποίησης από τις επιχειρήσεις.
Σχεδίαση καινοτόμων mobile υπηρεσιών.
Στρατηγική χρήση της πληροφορικής στην επιχείρηση.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης έχει διάρκεια 80 ώρες, εκ των οποίων οι 16 ώρες θα γίνουν online με εισηγητές, ενώ οι υπόλοιπες 64
θα πραγματοποιηθούν μέσω e-learning πλατφόρμας.
Οι αιτήσεις θα γίνονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, στην πλατφόρμα “sekeetraining.gr” του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης των Αιτήσεων του Συνδέσμου Εταιριών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΚΕ).
Στις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΚΕΕ και υπεύθυνος για την υλοποίηση της δράσης, Μάνος Μακρομάλλης, εστίασε στη σημασία που αποδίδεται στον τομέα των εφαρμογών:
«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προσφέρει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις σε ένα αντικείμενο, όπως είναι οι mobile εφαρμογές, οι οποίες έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον».