Αναλυτικά όσα δήλωσε η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Καλεσμένη στην εκπομπή του Γιώργου Κακούση και της Άννας Λιβαθυνού στην εκπομπή Πρωινή Ζώνη του Action24 ήταν η Νάντια Γιαννακοπούλου, όπου συζητήθηκε το θέμα που έχει ανακύψει με την ενδεχόμενη επιρροή του Τουρκικού Προξενείου στην Ροδόπη αλλά και για την κατάσταση της Υγείας και τις δηλώσεις του κ. Πνευματικού.
Σχετικά με την υπόνοιες επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος στην Ροδόπη από το Τουρκικό Προξενείο, σημείωσε:
«Αυτά είναι πολύ σοβαρά ζητήματα και χρειάζεται προσοχή, νηφαλιότητα και ψυχραιμία στην διαχείριση τους από το πολιτικό σύστημα της χώρας. Όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν τόσο λεπτά θέματα να γίνονται αντικείμενο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και αντιδικιών στις τηλεοπτικές εκπομπές. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι όλα τα κόμματα ακολουθούν ενιαία την εθνική γραμμή με εξαίρεση κάποιες άστοχες παρεμβάσεις συγκεκριμένων στελεχών.
Είναι σαφές, ότι δεν πρέπει να υπάρχει βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, που να αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, χριστιανός ή μουσουλμάνος. Όποιος την αμφισβητεί, λειτουργεί εις βάρος της πατρίδας μας. Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι, και με την οποία νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε, ότι οποιαδήποτε προσπάθεια παρέμβασης τρίτης χώρας και εν προκειμένου της Τουρκίας (μέσω του Προξενείου), στην λειτουργία της Δημοκρατίας μας οφείλει να αποκρούεται και είναι απολύτως απαράδεκτη.
Βέβαια από εκεί και πέρα, νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δει το θέμα πιο σοβαρά γιατί έχουν υπάρξει δηλώσεις όπως του κ. Φίλη που ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Από την άλλη πλευρά και οι αδιανόητες δηλώσεις της κας Μπακογιάννη μας πάνε πίσω αρκετές δεκαετίες και θυμίζουν λογικές Μαυρογιαλούρου.
Χρειάζεται, και επιμένουμε σ’ αυτό, υπομονή και σοβαρότητα γιατί αυτή η απαράδεκτη εικόνα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδικούν πάνω σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα είναι λάθος.
Τα ζητήματα ισοπολιτείας και ισονομίας των Μουσουλμάνων της Θράκης, αποτελούσαν πάντα για το ΠΑΣΟΚ θέματα υψηλής σημαντικότητας. Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που κατήργησαν τις διαβόητες μπάρες, που άνοιξε τα Πανεπιστήμια για τα μέλη της μειονότητας και έκαναν τα πρώτα ουσιαστικά βήματα ισονομίας για αυτούς τους Έλληνες συμπολίτες μας.
Προφανώς και από την μεριά του Προξενείου υπάρχει μια διαρκής προσπάθεια να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών. Όμως στο παρελθόν έχουν υπάρξει αξιόλογοι Βουλευτές που προέρχονταν από την Μουσουλμανική μειονότητα, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει με σοβαρότητα τα εθνικά συμφέροντα.»
Για τις δηλώσεις του κ. Πνευματικού και την κατάσταση της Υγείας, τόνισε:
«Δυστυχώς έχασα των μητέρα μου από καρκίνο και γνωρίζω τι θα πει ασθενής τελικού σταδίου, και ειλικρινά οι δηλώσεις του κ. Πνευματικού με ανατρίχιασαν, όπως νομίζω και κάθε Έλληνα, και νομίζω ότι ορθώς η ΝΔ αν και με μια ημέρα καθυστέρηση των απέπεμψε από τα ψηφοδέλτια.
Νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες γνωρίζουμε ότι ο μεγάλος ασθενής είναι το ΕΣΥ. Ένα ΕΣΥ που με τον ηρωισμό του προσωπικού του μας κράτησε όρθιους την περίοδο της πανδημίας. Όμως το σύστημα υγείας έχει ανάγκη να στηριχθεί, χρειάζονται να γίνουν αλλαγές και
τομές. Περπατάω συνέχεια στα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία της Δυτικής Αθήνας, και είναι εμφανείς οι τεράστιες έλλειψεις των υγειονομικών μονάδων, όπως και τα ράντζα στο Αττικό και η υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας.
Η ενίσχυση του ΕΣΥ δεν μπορεί να είναι θέμα κομματικής αντιπαράθεσης, χρειάζεται συναίνεση και να δούμε το θέμα στην ουσίας του, γιατί τόσο η διακυβέρνηση της ΝΔ, όσο και αυτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανα όσα έπρεπε.
Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει σαφείς προτάσεις, όπως την ανακατεύθυνση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης από 2-4% σε 8-11% όπως γίνεται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, γιατί χωρίς χρήματα δεν γίνεται τίποτα. Το ΕΣΥ έχει ανάγκη προσλήψεων και ενίσχυση των υλικοτεχνικών υποδομών του. Χρειάζεται το υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ που δουλεύει σε απάνθρωπες συνθήκες να ενταχθεί στα βαρέα – ανθυγιεινά και να δοθούν κίνητρα ώστε να στελεχωθούν οι υγειονομικές μονάδες της επαρχίας.»