''Δραματικό να πεθαίνουν την ημέρα 40 ανεμβολίαστοι'', δήλωσε ο πρωθυπουργός
TomorrowNews.gr | 12/10/21
''Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα στην Θεσσαλονίκη για την ξεχωριστή στιγμή για την Pfizer, την πόλη, αλλά και για τον Άλμπερτ, που διέπρεψε εκτός Ελλάδος. Η ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορονοιού φέρει την δική του σφραγίδα»
Με αυτή την φράση ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του Παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.
«Σήμερα ο 'Αλμπερτ επιστρέφει στο σπίτι του και δίνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα σε μία επένδυση σταθμό για την Θεσσαλονίκη και την χώρα γενικότερα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και εξήγησε ότι «θα απασχοληθούν εντός του επομένου έτους περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι πολύ υψηλών προδιαγραφών σε πολλές διαφορετικές ειδικότητες. Πιστεύω πως ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέξατε να έρθετε εδώ στην Θεσσαλονίκη είναι το άξιο έμψυχο δυναμικό της πόλης. Πρόκειται για τα ελληνόπουλα, που έχουν φύγει στο εξωτερικό και τώρα επιστρέφουν στην πόλη τους».
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και το ζήτημα που αφορά την πορεία της πανδημίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης σε πόλεις της Βορείου Ελλάδος. ''Η Θεσσαλονίκη οφείλει να τιμήσει με τη σειρά της την Pfizer, έναν πρωτοπόρο στη μάχη κατά του covid, με το να βελτιώσει το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης'', σημείωσε συγκεκριμένα ενώ αναφορικά με τον αριθμό των νεκρών ανεμβολίαστων από επιπλοκές της COVID-19, δήλωσε τα εξής:
''Οι ανεμβολίαστοι είναι σήμερα οι πρώτοι στόχοι του κορονοϊού. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, ας κάνουμε βίωμα μας αυτό που είπε πριν ο Άλμπερτ, ας ακούσουμε την επιστήμη. Δυστυχώς στην χώρα μας πεθαίνουν καθημερινά 20,30,40 άνθρωποι η συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών ανεμβολίαστοι. Εγώ προσωπικά θα πάω να κάνω τώρα την τρίτη δόση του εμβολίου, όπως μου έχουν υπαγορεύσει οι ιατροί. Ας μην αφήσουμε αναξιοποίητο αυτό το δώρο της επιστήμης