Πανηγυρική πρόκριση (0-3) της Βιγιαρεάλ στο Τορίνο
NEWSROOM | 17/3/2022
Με τον πιο θριαμβευτικό τρόπο σφράγισε το εισιτήριο της πρόκρισης στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης η Βιγιαρεάλ. Το «κίτρινο υποβρύχιο» πέρασε εμφατικά από το Τορίνο επικρατώντας με 0-3 της Γιουβέντους, η οποία για μία ακόμα φορά αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων, μην καταφέρνοντας να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της έδρας ώστε να περάσει στις οκτώ κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Οι γηπεδούχοι, παρά το γεγονός ότι είχαν καλύτερη εικόνα στο πρώτο μέρος της συνάντησης σε σχέση με τους αντιπάλους τους, δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν μπροστά από τα ισπανικά καρέ, αφού πότε ο Αργεντινός τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων- Ρούλι- και πότε τα δοκάρια σταματούσαν τα κύματα των επιθέσεών τους που είχαν κύριους εκφραστές τους Βλάχοβτις και Μοράτα.
Αντίθετα με τη ροή του αγώνα, αφού στο μεγαλύτερο διάστημά του περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο αδυνατώντας να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την ιταλική εστία, η Βιγιαρεάλ άλλαξε την τακτική της στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο των Τσουκουέζε, Κοκλέν και Ζεράρ Μορένο και σε διάστημα δέκα πέντε λεπτών αντέστρεψε πλήρως την καθεστηκυία τάξη.
Οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ με το πέναλτι του Μορένο στο 77ο λεπτό και σφράγισαν την πρόκριση πέντε λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του ματς με τον Τόρες διπλασιάζοντας τα τέρματά τους .
Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε από τα έντεκα βήματα ο Χρούνεφελντ στον επιπλέον χρόνο του παιχνιδιού.