Του Αλέξανδρου Δημητριάδη
Είναι μία φράση που ακούγεται πολύ στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού φέτος το καλοκαίρι, και στην ουσία αποδεικνύεται, είτε από τους παίχτες που οι Πρωταθλητές Ελλάδος απέκτησαν ήδη, είτε από τους παίχτες στους οποίους στοχεύουν.
Αυτό στο οποίο - προφανώς - συμφώνησαν Μαρτίνς και διοίκηση με το τέλος της προηγούμενης χρονιάς, ήταν πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται ''ενέσεις'' ποιότητας και όχι ποσότητας. Πράγματι, αν οι ερυθρόλευκοι ήθελαν, θα είχαν κλείσει όλες τις ανοιχτές τους εκκρεμότητες ήδη. Θα είχαν προχωρήσει στην απόκτηση ενός παίχτη αντί του Σα πολύ πριν τον Βάλτσικ. Θα είχε όμως την ίδια ποιότητα; Ο Ολυμπιακός έβαλε στο στόχαστρο έναν keaper μεγάλου επιπέδου, έκανε υπομονή, δεν βιάστηκε και τελικά τον έκανε δικό του.
Στο ίδιο επίπεδο ανήκουν και οι μεταγραφές του Τικίνιο και του Κούντε. Αμφότεροι αποκτήθηκαν ως προσθήκες ποιότητες και όχι ποσότητας. Ο μεν πρώτος για να ενισχύσει την γραμμή κρούσης, μία γραμμή που περιλαμβάνει ήδη δύο τον Ελ Αραμπί και τον Χασάν, και ο δεύτερος ως μία λύση σε περίπτωση που ο Μεντί Καμαρά αποχαιρετίσει. Ακόμα και αν ο ''άρχοντας'' του κέντρου των Πειραιωτών τελικώς παραμείνει, τι καλύτερο για τον Πορτογάλο τεχνικό από το να έχει μία υπεροπλία στον άξονα της ομάδας τους;
Επιχείρημα που ενισχύσει περισσότερο τον τίτλο του παρόντος άρθρου, είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Ολυμπιακός ψάχνει εξτρέμ. Από το ξεκίνημα της μεταγραφικής περιόδου, οι Πειραιώτες είχαν ξεκαθαρίσει πως γι αυτή την θέση ενδεχομένως να θέλουν να κάνουν τη μεταγραφή της σεζόν. Αυτό διότι ψάχνουν έναν παίχτη πολύ κοντά στα χαρακτηριστικά του Ποντένσε. Με την λογική αυτή ήρθε ο Μπρουμά πέρσι. Και αν δει κάποιος τα νούμερα του, θα έλεγε πως για τον Ολυμπιακό η εύκολη λύση που θα τον έβγαζε από τον ''πονοκέφαλο'' της αναζήτησης παίχτη, θα ήταν να τον κρατήσει.
Δεν αρέσει στον Ολυμπιακό φέτος ο εύκολος δρόμος και οι εύκολες λύσεις. Γι αυτό και την προαναφερθείσα θέση ψάχνει κάτι πολύ δυνατό. Στόχευσε στον Παβόν, και πλέον στοχεύει στον Ρόνι Λόπεζ ή στον Έντουαρντς. Ακόμα και κανείς εκ των δύο εν τέλει να μην έρθει, πάλι η επόμενη επιλογή θα είναι κάποιος αντίστοιχου πρεστίζ και αντίστοιχου βεληνεκούς. Όπως αναφέραμε και στην περίπτωση του Βάλτσικ πιο πάνω, για τον Ολυμπιακό το ευκολότερο όλων θα ήταν να έκλεινε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου έναν νεαρό εξτρέμ, σαν και τους δεκάδες που έχουν προταθεί μέσω ατζένιδων, να σπαταλήσει ένα μικρό ποσό, να ''βαφτίσει'' την μεταγραφή ως ''στοίχημα'' και να ξεμπερδέψει.
Όπως είπαμε όμως και πιο πάνω, στόχος είναι να ενισχυθεί ποιοτικά και όχι ποσοτικά. Εκεί στοχεύει, και μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει.
Για όλες τις ΕΙΔΗΣΕΙΣ ακολουθήστε το TomorrowNews.gr στο GOOGLE NEWS