Φέτος το καλοκαίρι επιλέξαμε με δύο πολύ καλούς μου φίλους να επισκεφθούμε την Ηρακλειά, ένα μικρό νησί των Κυκλάδων που είναι άγνωστο στους περισσότερους.
Σκοπός μας ήταν να χαλαρώσουμε και να "φορτίσουμε τις μπαταρίες μας". Επομένως από όσα ακούσαμε από τις περιγραφές, το νησάκι αυτό ήταν ο κατάλληλος προορισμός! Οι παραλίες και το τοπίο: Αν κάτι μπορεί να χαρακτηριστεί μαγευτικό στο νησί αυτό είναι οι παραλίες του. Το πράσινο-τιρκουάζ χρώμα των νερών σε σαγηνεύει. Γενικότερα το νησί, όπως και τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, δεν έχει έντονη βλάστηση.
Παρ' όλα αυτά η εικόνα της θάλασσας σε συνδυασμό με τους βράχους και το ξερό τοπίο, σε κάνει να τη χαζεύεις με τις ώρες και είναι πραγματικά μεθυστική. Το Λειβάδι και ο όρμος της Αλιμιάς είναι δύο από τις παραλίες που πρέπει κανείς οπωσδήποτε να επισκεφθεί. Φαγητό και νυχτερινή ζωή: Το φαγητό ήταν πραγματικά εντυπωσιακό! Είτε μαγειρευτά, είτε κρεατικά, είτε ψαρικά, ήταν όλα υπέροχα.
Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε το Σίρμα, όπου κάτσαμε για να δοκιμάσουμε τις ψαρο-λιχουδιές του. Τη νύχτα η ζωή στη πόλη είναι ήρεμη. Υπάρχουν λίγα μπαράκια για να πιει κανείς ένα ποτό αλλά ο κόσμος μαζεύεται κυρίως στους δρόμους και παίζοντας μουσική, δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Μια καλοκαιρινή ατμόσφαιρα με μια παραδοσιακή χροιά. Άλλες δραστηριότητες:
Οι δραστηριότητες που μπορεί κανείς να λάβει μέρος στην Ηρακλειά είναι αρκετά περιορισμένες. Αναμφίβολα αξίζει να πάρει κανείς το καραβάκι από το λιμάνι και να κάνει το γύρο του νησιού. Εκεί θα δει πανέμορφες παραλίες που δύσκολα κανείς μπορεί να επισκεφθεί με άλλο τρόπο. Μία από αυτές είναι και ο όρμος της Αλιμιάς, όπου εκεί βρίσκεται ένα ναυαγισμένο γερμανικό αεροπλάνο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να το δει.
Με λίγα λόγια η Ηρακλειά είναι το ιδανικό νησί για λίγες μέρες ξεκούρασης και χαλάρωσης. Χαζεύοντας τις φωτογραφίες από εκεί ο νους μου ξεφεύγει και λησμονεί τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε στο νησάκι αυτό. Σίγουρα πάντως θα την επισκεφθώ ξανά με σκοπό να εξερευνήσω και το υπόλοιπο νησί, να θαυμάσω και τις υπόλοιπες ομορφιές του!