Πόσο ‘’υπεύθυνη’’ μπορεί να είναι η τεχνολογία για την έξαρση του κορωνοιού;
TomorrowNews.gr | 06/05/20
Γιατί το 5G δεν συγκρίνεται με προηγούμενες τεχνολογίες
Είναι κοινώς αποδεκτό πως το 5G είναι μία τεχνολογία τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες, και δεν μπορεί να μπει σε ουδεμία σύγκριση.
Πολλοί εκλαμβάνουν τη πέμπτη γενιά της τεχνολογίας ως απλά μία συνέχεια του 3G ή 4G, αλλά κάτι τέτοιο σαφώς και δεν υφίσταται.
Το 5G αποτελεί μία τελείως διαφορετική τεχνολογία η οποία διαφοροποιεί όλες τις βασικές παραμέτρους της ασύρματης επικοινωνίας. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των υψηλών συχνοτήτων, οι οποίες από τα 2,4 GHz, εκτοξεύονται στα 60 GHz.
Η άποψη του Δρ. Θεόδωρου Μέτση για το 5G
Ένα από τα πρόσωπα που στη χώρα μας έχουν αναδείξει το ζήτημα των προβληματικών λειτουργιών και συνεπειών της τεχνολογίας 5G, είναι ο Θεόδωρος Μέτσης. Ο Διδάκτωρ Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος και Μηχανικός Περιβάλλοντος, έχει πολλάκις εκφράσει τις ενστάσεις του σε σχέση με την νέα αυτή τεχνολογία.
Μάλιστα πριν σχεδόν 8 μήνες, στο TomorrowNews.gr είχαμε φιλοξενήσει την ανοιχτή του επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με τον οποίον μοιραζόταν τους προβληματισμούς του και τις ενστάσεις του σε σχέση με το 5G.
Επί τους ουσίας παρέθετε μία σειρά από ερωτήματα τα οποία σχετίζονταν με τους κινδύνους που θα υφίσταντο η δημόσια υγεία εξαιτίας της ανερχόμενης Ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, και σχετικά με το κατά πόσο προετοιμασμένη ήταν η χώρα μας σε σχέση με τις συνέπειες μίας τέτοιας πολιτικής (δείτε την επιστολή με τα ερωτήματα του Δρ. Θεόδωρου Μέτση, κάνοντας κλικ ΕΔΩ)
Τι απαντά ο Δρ. Θεόδωρος Μέτσης για τον συσχετισμό του κορωνοιού με την τεχνολογία 5G;
Σε πρόσφατη συνέντευξη του παραχώρησε στην εφημερίδα ‘’ΠΑΤΡΙΣ’’ ο Δρ. Θεόδωρος Μέτσης παραδέχθηκε πως υπάρχει σαφής σχέση αιτίου-αποτελέσματος. Όπως τόνισε, μπορεί οι ασθένειες και οι ιώσεις να μην μεταφέρονται μέσω των ραδιοκυμάτων, αλλά όπως καταδεικνύεται η εξάπλωση του ιού οφείλεται στην ηλεκτρομαγνητική ρύπανση του περιβάλλοντος.
Εντοπίζει ως κύριο πρόβλημα των κεραιών 5G το γεγονός πως προκαλούν σοβαρές βλάβες στο ανοσοποιητικό μας σύστημα, με αποτέλεσμα ο οργανισμός μας να καθίσταται περισσότερο επιρρεπής.
Ως παράδειγμα εντοπίζει την περιοχή της Wuhan, απ’ όπου και ξεκίνησε η εξάπλωση του covid-19. Όπως τονίζει στη περιοχή αυτή υπήρξε μεγάλος αριθμός κεραιών 5G (κοντά στις 10 χιλιάδες), ενώ το ίδιο παρατηρείται και στην Ιταλία. Ο κίνδυνος μάλιστα επιδεινώνεται όταν το δίκτυο κεραιών είναι ιδιαιτέρως ‘’πυκνό’’.
Σε σχέση με τη χώρα μας, τονίζει πως το αραιό δίκτυο αντιστοίχων κεραιών, ενδεχομένως να αποτελεί και την βασική αιτία μη εξάπλωσης του ιού σε επίπεδα άλλων χωρών. Ουσιαστικά η μη ύπαρξη πολλών αντιστοίχων κεραιών δεν προκάλεσε πιθανή επιδείνωση του ανοσοποιητικού μας, με αποτέλεσμα να μην κριθούμε επιρρεπής απέναντι στον ιό.