Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου
Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σερβία αναφέρθηκε κατά την τοποθέτησή του ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας στην ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κατατέθηκε στην Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας με το οποίο αυξάνεται το ανώτατο όριο κάθειρξης επί συρροής κακουργημάτων στα 25 έτη από τα 20 και αντιστοίχως πλημμελημάτων στα 10 από 8, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Αναφορικά με την αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες, ο ίδιος ανέφερε ό τι «διαβάσαμε τα αιτήματα των αγροτών και έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι δεδομένα τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρα οπότε θα γίνει ένας ουσιαστικό διάλογος αύριο και θα ενημερωθείτε. Ο πρωθυπουργός ακούει όλα τα αιτήματα των επαγγελματικών ομάδων.»
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μαρινάκης ενημέρωσε ότι την Πέμπτη κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στη Βουλή.
Σχολιάζοντας το ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται στα βήματα προόδου της Ελλάδας για τις πρωτοβουλίες υπέρ του κράτους δικαίου. Η Ελλάδα δεν είναι αυτό που θέλουν κάποιοι να μας πείσουν ότι είναι, δεν είναι χαστούκι για την Ελλάδα ή καταδίκη ένα ψήφισμα από συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα στο ευρωκοινοβούλιο. Μια χώρα που θέλουν να την περιγράψουν έτσι, δυστυχώς με τη συμμετοχή Ελλήνων ευρωβουλευτών που ψήφισαν να μπλοκαριστούν για τη χώρα μας χρηματοδοτήσεις, δεν θα εξέλεγε ομόφωνα πρόεδρο της κοινοβουλευτική συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης παμψηφεί τον Θοδωρή Ρουσσόπουλο και δεν θα ήταν η χώρα της χρονιάς σύμφωνα με τον Economist. Aς διαβάσουμε συνολικά τον διεθνή Τύπο και ας σταματήσουμε να συκοφαντούμε τη χώρα μας».