Οι εξαγγελίες για εκλογή αρχηγού από την βάση, συνεχίζουν να προκαλούν εσωτερικές αναταραχές στην Κουμουνδούρου
Συνεχίζονται οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας για την εκλογή του προέδρου και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, από τη βάση.
Με συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Γιώργου Πιέρρου “Μέχρι τέλους”στη ραδιοφωνική συχνότητα του “Παραπολιτικά 90,1”, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Βίτσας, δεν πήρε απλώς αποστάσεις από όσα εξήγγειλε ο αρχηγός της παράταξης, αλλά διαφώνησε ευθέως μαζί του:
«Διαφωνώ με τις αποφάσεις Τσίπρα για τις εσωκομματικές εκλογές και όχι σε δημοψηφικού χαρακτήρα αποφάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει ένα καθαρό δίλημμα στις πολιτικές δυνάμεις στις εκλογές είτε με τη Νέα Δημοκρατία είτε με την προοδευτική διακυβέρνηση και αυτό αφορά και ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ και το Μέρα25».
Θυμίζουμε πως μερικές ημέρες πριν, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Πάνος Σκουρλέτης.
Ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κοινοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανάρτηση της Καθηγήτριας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δέσποινας Παπαδοπούλου.
Στην ανάρτηση αυτή, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται πως «η αμεσότητα της άμεσης μεταδημοκρατίας δεν είναι και δεν μπορεί να είναι η δημοκρατία που όλοι ευχόμαστε και πολλοί φαντάζομαστε».
Δείτε ολόκληρο το κείμενο:
''Η αμεσότητα της άμεσης μεταδημοκρατίας δεν είναι και δεν μπορεί να είναι η δημοκρατία που όλοι ευχόμαστε και πολλοί φαντάζομαστε. Πέραν των ελκυστικών όρων και εννοιών που παραπέμπουν εύλογα στη συμμετοχή όλων όσων ενδιαφέρονται για μια προοδευτική και αριστερή δημοκρατία, υπάρχει και μια εφαρμοσμένη καθημερινή πραγματικότητα που μας διδάσκει ένα πράγμα: ότι η εικονική ψηφιακή πραγματικότητα δεν συμπίπτει με τη βιωματική καθημερινότητα και τη βιωμένη εμπειρία, αντιθέτως έρχονται σε τόσο μεγάλη αντίθεση που μας εξοργίζει. Μας αφήνει ακάλυπτους, χωρίς έκφραση δημοσίου λόγου καθώς αποπροσανατολίζει πλήρως.
Απόδειξη αυτού που γράφω είναι η κατάσταση με τα ΜΜΕ τα οποία είναι σαφές ότι προβάλουν μια άλλη πραγματικότητα από αυτή που ζούμε και από αυτή που υπάρχει. Πώς λοιπόν θα αποφασίσει κάποιος με βάση μια μη βιωμένη πραγματικότητα; Μέσα από την εικονική πραγματικότητα, δεν θέλει φιλοσοφία. Με ότι αυτό συνεπάγεται.
Με βάση αυτό και υπακούοντας στους κανόνες της προβολής της σύγχρονης πραγματικότητας, δηλαδή της εικόνας της πραγματικότητας, δεν είμαι καθόλου αισιόδοξη για το τι σημαίνει και τι θα παράγει σαν πολιτική πράξη και εφαρμοσμένη πολιτική η πραγματικότητα της άμεσης εκλογής του Προέδρου και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής (ακόμη πιο δυσοίωνη επιλογή) σε σχέση με αυτό που ονομάζουμε "Αμεση Δημοκρατία". Για αυτό ας σκεφτούμε καλύτερα την ουσία της μετάβασης από τον παλιό στο νέο ΣΥΡΙΖΑ και τι υποστηρίζουμε, τι θέλουμε. Γιατί η κοινωνία όσο και αν ψυχαγωγείται στα διαδικτυακά μέσα, ζει, ανασαίνει, νιώθει και αγωνίζεται μέσα στη ζωή. Και αυτή δεν είναι μια μετα-πραγματικότητα. Εκεί ποιες είναι οι προτάσεις ενός αριστερού κόμματος;
Αυτά για αρχή.''