''Βρισκόμαστε ενώπιον ιστορικής πρόκλησης'', υπογράμμισε ο Γερμανός Καγκελάριος
Ως «την σκληρότερη οικονομική και κοινωνικοπολιτική κρίση από την επανένωση» της Γερμανίας περιέγραψε την κατάσταση ο πρόεδρος των εργοδοτών, Ράινερ Ντούλγκερ.
Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία και η διαταραχή των εφοδιαστικών αλυσίδων λόγω της πανδημίας προκάλεσαν γενική αβεβαιότητα, δήλωσε ο κ. Σολτς, μετά τις συνομιλίες της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους στο πλαίσιο της λεγόμενης «συντονισμένης δράσης», με στόχο την συγκράτηση του πληθωρισμού. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι αυτή η κατάσταση δεν θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον. Αντιμετωπίζουμε μια ιστορική πρόκληση. Οι Γερμανοί θα βγούμε από αυτή τη φάση μόνο αν ενώσουμε τα χέρια και συμφωνήσουμε σε κοινές λύσεις», τόνισε ο καγκελάριος και αναφέρθηκε στις ελαφρύνσεις που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ, όπως το ενιαίο μηνιαίο εισιτήριο των 9 ευρώ για τα ΜΜΜ και η έκπτωση στα καύσιμα.
Επί του θέματος τοποθετήθηκε προσφάτως σε συνέντευξη του στο tomorrownews.gr ο Παύλος Τελίδης. ''Σίγουρα υπάρχουν πολλά ερωτηματικά αναφορικά με το πώς θα είναι η κατάσταση στη Γερμανία τους επόμενους μήνες'', σημείωσε ο Περιφερειακός Πρόεδρος του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW, και συντονιστής του γραφείου DHW Αθηνών, και προσέθεσε:
''Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχει ο κίνδυνος της οριστικής διακοπής του φυσικού αερίου από την Ρωσία. Αν συμβεί αυτό, εργοστάσια και επιχειρήσεις θα αρχίσουν να υπολειτουργούν. Είναι ευκόλως αντιληπτό τι θα σημαίνει αυτό για τη πιο βαριά βιομηχανία της Ευρώπης και της Ευρωζώνης. Ήδη κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για επιστροφή της Γερμανίας στον άνθρακα και στην πυρηνική ενέργεια. Το ίδιο θα πράξουν ενδεχομένως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ως Σύνδεσμος αυτό που προτείνουμε είναι να δοθεί έμφαση στην εκπόνηση ενός σχεδίου το οποίο θα προτάσσει ψηλά την επάρκεια σε τρόφιμα και φάρμακα''.