Στην εφαρμογή σκληρών μέτρων για τους ανεμβολίαστους -και όχι μόνο- πολίτες προχωρούν χώρες της Γηραιάς Ηπείρου
NEWSROOM - 19/11/21
Ολικό μπλόκο στους ανεμβολίαστους επιβάλουν η μία μετά την άλλη ευρωπαϊκές χώρες στην προσπάθειά τους να αναχαιτίσουν το τέταρτο κύμα της πανδημίας που επελαύνει στη Γηραιά Ήπειρο.
Η εφαρμογή των νέων έκτακτων περιοριστικών μέτρων – lockdown βάζει στην «απομόνωση» τους πολίτες που δεν έχουν ανοσοποιηθεί στενεύοντας επικίνδυνα τον κλοιό γύρω τους.
Το ένα μετά το άλλο τα κρατίδια στη Γερμανία προχωρούν στην επιβολή αυστηρότερων περιορισμών σε όλους όσοι δεν έχουν θωρακίσει τον οργανισμό τους έναντι της νόσου, την ώρα που ο πρωθυπουργός της Σαξονίας, Μίχαελ Κρέτσμπερ, βλέποντας τον αριθμό των νέων διαγνώσεων να εκτινάσσεται και την πίεση στα νοσοκομεία να γίνεται όλο και πιο έντονη, έχει εκπονήσει σχέδιο καθολικού lockdown το διάστημα από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου.
Απαγορευτικό για την είσοδο σε εσωτερικούς χώρους ισχύει στην Τσεχία για όλους όσοι δεν έχουν θωρακίσει τον οργανισμό τους κατά της covid 19. Το κατώφλι εστιατορίων, ξενοδοχείων και άλλων υπηρεσιών θα επιτρέπεται να περάσουν από την προσεχή Δευτέρα μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες τους τελευταίους έξι μήνες σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις.
Ειλημμένη θεωρείται η απόφαση για επιβολή lockdown στους ανεμβολίαστους στην Σλοβακία. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντουαρντ Χέγκερ, δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις στη συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους:
«Πρόκειται για lockdown για τους ανεμβολίαστους»
Μερικό lockdown για όλους τους πολίτες ακόμα και τους εμβολιασμένους επέβαλε η Ολλανδία. Την ίδια απόφαση έλαβε και ο πρωθυπουργός της Άνω Αυστρίας, Τόμας Στέλτσερ, το κρατίδιο του οποίου μαζί με το Σάλτσμπουργκ βιώνουν το πιο σκληρό πρόσωπο της πανδημίας στην Αυστρία. Μιλώντας μάλιστα στο τοπικό κοινοβούλιο χαρακτήρισε την κατάσταση οριακή λέγοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμού και τάχθηκε υπέρ της λήψης ανάλογων μέτρων σε ολόκληρη τη χώρα.
Αρκετά χαμηλά στην ευρωπαϊκή λίστα των εμβολιασμών βρίσκεται η Ουκρανία, με μόλις το 1/3 του πληθυσμού της χώρας να έχει περάσει τις πύλες των εμβολιαστικών κέντρων για να λάβει τη δεύτερη δόση. Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση εκείνοι που θωρακίζουν τον οργανισμό τους θα λαμβάνουν με τη μορφή μπόνους το ποσόν των τριάντα πέντε ευρώ.