Δεκάδες περιπτώσεις υγειονομικών και δημοτικών υπαλλήλων στο μικροσκόπιο των Αρχών
NEWSROOM - 10/09/21
Τη μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν τα περιστατικά που έρχονται στο φως σχετικά με τα κυκλώματα που εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ο ασκός του Αιόλου φαίνεται ότι έχει ανοίξει για τα καλά και οι αποκαλύψεις δεν έχουν τελειωμό.
Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», έχουν προμηθευτεί το ψεύτικο πιστοποιητικό ότι έχουν θωρακίσει τον οργανισμό τους απέναντι στην covid 19.
Στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκονται τρεις ιατροί στο Μαμάτσιο νοσοκομείο Κοζάνης, οι οποίοι εμβολιάστηκαν εκτός πόλης και φέρονται να έχουν κάποια σχέση με το Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα.
Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» τέσσερις υγειονομικοί έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ το ίδιο ισχύει και για μία ακόμα ιατρό από το Μεσολόγγι, η οποία φέρεται να παρουσίασε για λογαριασμό του συζύγου της το θετικό δείγμα ασθενούς, προκειμένου να εξασφαλίσει τη βεβαίωση νόσησης και να μην κάνει το εμβόλιο.
Κάτω από το μεγεθυντικό φακό της Αρχής Διαφάνειας προκειμένου να ελεγχθεί η γνησιότητά τους, έχουν μπει και οι βεβαιώσεις νόσησης δέκα οκτώ πολιτών στην Καβάλα.
Βαρύς θα είναι ο πέλεκυς για όσους εργαζομένους στον τομέα της υγείας επιδεικνύουν παράνομα πιστοποιητικά και βεβαιώσεις, όπως επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, διευκρινίζοντας ότι οι αναστολές εργασίας που θα προκύψουν δεν θα έχουν επιπτώσεις στη λειτουργία των Μονάδων Υγείας:
«Όπου υπάρχουν καταγγελίες για παράνομα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης επεμβαίνουμε άμεσα και γίνεται έλεγχος. Οι υγειονομικοί που εμπλέκονται θα απομακρύνονται από την εργασία και θα ακολουθούνται όλες οι διοικητικές και νομικές κυρώσεις.
Είναι πολύ σημαντική η εμπιστοσύνη στο Σύστημα Υγείας. Δεν είναι δυνατόν να παραβλέπουν τους νόμους και να κινδυνεύουν άνθρωποι. Τα πιστοποιητικά αναστολής καθηκόντων που έχουν επιδοθεί σε ανεμβολίαστους επαγγελματίες υγείας είναι 5.305 στο σύνολο των εργαζομένων στην Υγεία, δηλαδή ποσοστό 5,8% του συνόλου. Τα ποσοστά αυτά δεν είναι πολύ μεγάλα και τα προβλήματα που προκύπτουν μπορούν να λυθούν και όπου χρειαστεί γίνονται με μετακινήσεις προσωπικού».