Μείωση σε ποσοστό 99% του ιικού φορτίου στους πνεύμονες των πειραματόζωων κατέγραψε έρευνα επιστημόνων.
NEWSROOM - 18/05/21
Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησαν επιστήμονες των Ινστιτούτων Υγείας «Menzies» και «City of Hope» καθώς και του πανεπιστημίου Γκρίφιθ της Αυστραλίας, από τη χορήγηση αντιικού φαρμάκου κατά του κορωνοϊού σε ποντίκια.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times» το συγκεκριμένο σκεύασμα λειτούργησε ιδιαιτέρως ευεργετικά, εξαφανίζοντας σχεδόν σε ποσοστό 99% το ιικό φορτίο από τους πνεύμονες των τρωκτικών που χρησιμοποιήθηκαν σαν πειραματόζωα.
Οι επιστήμονες που υπογράφουν την έρευνα εκφράζουν την άποψη ότι οι ιδιότητες του φαρμάκου θα μπορούσαν να αποδειχθούν αποτελεσματικές και απέναντι στις μεταλλάξεις του ιού, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα πάρει την απαραίτητη έγκριση για χρήση σε ανθρώπους.
Η συγκεκριμένη θεραπεία λειτουργεί αποτρεπτικά στην επίθεση του ιού απευθείας στο γονιδίωμα και είναι αποτελεσματικό όχι μόνο απέναντι στον SARS-CoV-2, αλλά και στις μεταλλάξεις που έχουν εμφανιστεί.
Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα πάντως δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει το φάρμακο που θα παράσχει αποτελεσματική θεραπεία από τον κορωνοϊό, παρά το γεγονός ότι σκευάσματα εταιριών βρίσκονται στο τρίτο στάδιο των κλινικών δοκιμών. Σύμφωνα με μελέτη που είχε ανακοινώσει τον Νοέμβριο ο Π.Ο.Υ. η χορήγηση ρεμδεσιβίρης σε ασθενείς που νοσηλευόταν σε νοσοκομεία της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν βελτίωσε σε σημαντικό βαθμό τις πιθανότητες επιβίωσής τους από τον ιό.
Για όλες τις ΕΙΔΗΣΕΙΣ ακολουθήστε το TomorrowNews.gr στο GOOGLE NEWS