Στις μέρες μας, υπάρχουν πολλοί έφηβοι που διαλέγουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα δημιουργικής γραφής και γιατί όχι να γίνουν και επιτυχημένοι συγγραφείς στο μέλλον. Όμως το συγκεκριμένο επάγγελμα έχει και τις δυσκολίες του ως προς το πώς θα γίνει και πως θα τα καταφέρω να γίνω συγγραφέας.
Εύα Γεωργολοπούλου | 25/04/20
Πλέον στις μέρες μας οι έφηβοι ψάχνουν διάφορους τρόπους είτε για να αναπτύξουν το λεξιλόγιό τους, είτε για να αναδείξουν τις ιστορίες τους ώστε να μπορέσουν να καταφέρουν την αρχή του να γίνουν επιτυχημένοι συγγραφείς. Αλλά οι φορές που δεν τα κατάφεραν ήταν αρκετές, μιας και η αρχή είναι σχεδόν πάντα δύσκολη. Αιτία αυτού είναι η αναζήτηση που θα γίνει για έναν διαγωνισμό ώστε να προωθήσουν την ιστορία τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λάβουν μέρος, λόγω του χρηματικού ποσού που ίσως ζητείται για να μπορέσει να πάρει μέρος. Άλλη μια αιτία είναι ότι, πολλοί διαγωνισμοί και συγκεκριμένα οι διεθνείς ζητούν από το άτομο που θα λάβει μέρος να γράψει σε μια συγκεκριμένη γλώσσα μα να μην μπορέσει, είτε, επειδή δεν γνωρίζει την γλώσσα, είτε, επειδή υπάρχει μια έλλειψη γνώσης, ή επειδή το άτομο νιώθει μια μεγαλύτερη ασφάλεια γράφοντας στην γλώσσα που γνωρίζει.
Μια ακόμη δυσκολία που αντιμετωπίζουν είναι η ανασφάλεια που ίσως νιώθουν για το έργο τους. Αρκετοί είναι αυτοί που νιώθουν μια ανασφάλεια και ένα άγχος για το αν η δουλειά τους θα αρέσει στους αναγνώστες ή εάν θα την σχολιάσουν με τα χειρότερα λόγια, ή αν θα είναι αρκετά καλή ώστε να κερδίσει σε ένα διαγωνισμό με αποτέλεσμα να μην δίνουν την ευκαιρία στον εαυτό τους και να ξεκινάνε την αναζήτηση πάλι από το μηδέν, μέχρι να νιώσουν την αυτοπεποίθηση και ότι είναι έτοιμη να κάνουν τα επόμενο βήμα. Από την άλλη, υπάρχει και το πρόβλημα της χαμένης υποτροφίας σε κάποιο πανεπιστήμιο ή κολλέγιο για συγγραφείς. Κάθε χρόνο, υπάρχουν πάνω από εκατομμύριες αιτήσεις υποτροφίας και δυστυχώς αρκετοί δεν γίνονται δεκτοί και οι έφηβοι αναγκάζονται να τα παρατήσουν για το λόγο ότι δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους και καταλήγουν απλά να το κρατάνε ως χόμπι και να ασχοληθούν με κάτι διαφορετικό επαγγελματικά.
Παράλληλα, υπάρχουν και κάποιες λύσεις για όσους ακόμη ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν αυτό που τους ταιριάζει, ή για εκείνους που θέλουν να δώσουν μια ευκαιρία στον εαυτό τους να αναδείξουν τις ιστορίες τους και να μοιραστούν τις σκέψεις τους με τους αναγνώστες. Πρώτον, όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν σεμινάρια δημιουργικής γραφής και να μάθουν πράγματα που ίσως δεν γνώριζαν για να κάνουν τις δημιουργίες τους ακόμη καλύτερες και ελκυστικές. Δεύτερον, σήμερα, υπάρχουν αρκετές σελίδες που οι έφηβοι χρησιμοποιούν για να αναδείξουν τις ιστορίες και τις σκέψεις τους, δίνοντας έτσι μια ευκαιρία στον εαυτό τους. Τέλος, υπάρχουν και εκδοτικοί οίκοι που ψάχνουν νέους συγγραφείς και δίνουν την ευκαιρία να αναδείξει κάποιος την ιστορία του.
Μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες στο να γίνεις συγγραφέας και να προσπαθείς να βρεις τον δρόμο σου προς αυτό αλλά λύσεις υπάρχουν. Το θέμα αν εσύ τις ακολουθήσεις.