Στην ιστοσελίδα opengon.gr αναρτήθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, αναφορικά με τις επικείμενες αλλαγές που έρχονται σε Πανελλαδικές και προαγωγικές εξετάσεις.
TomorrowNews.gr | 23/04/20
Προς διαβούλευση αναρτήθηκε το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να τεθεί προς συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς.
Σε ότι αφορά της αλλαγές, την περίοδο 2021-22, θα επιστρέψουν στην διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων τα Λατινικά, για όσους μαθητές εισέλθουν από τον Σεπτέμβριο στην τάξη της Β’ Λυκείου.
Παράλληλα θα επανέλθει στο σύστημα εξέτασης ο συντελεστής βαρύτητας των μαθημάτων, ενώ οι κατευθύνσεις επιστημονικού ενδιαφέροντος, μειώνονται σε 3. Συγχρόνως, όπως αναφέρει το νομοσχέδιο θα εισαχθούν στην Γ’ Λυκείου παραπάνω μαθήματα τα οποία είναι αντίθετα της επιστημονικής κατεύθυνσης που επέλεξε ο/η υποψήφιος/α.
Μία ακόμα αλλαγή, σχετίζεται με τη βάση του δέκα. Πλέον για την προαγωγή από τη μία τάξη στην επόμενη, θα απαιτείται ως βάση το δέκα, είτε αυτό αφορά το Λύκειο είτε το Γυμνάσιο. Συγχρόνως οι μαθητές θα εξετάζονται σε παραπάνω μαθήματα.
Οφείλουμε παράλληλα να καταγράψουμε πως στο νέο νομοσχέδιο αναγράφεται και εντολή για επιστροφή της αναγραφής διαγωγής στο απολυτήριο κάθε τάξης, όπως επίσης και η δυνατότητα πολυήμερων αποβολών.