Τοποθετούνται τα κομμάτια του παζλ που θα οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου. Προ των πυλών νέες διώξεις και συλλήψεις
NEWSROOM | 2/5/2022
Η κατάθεση των πορισμάτων της επιτροπής των ιατροδικαστών για τους θανάτους των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών από την Πάτρα, που αναμένεται έως το τέλος του τρέχοντος μήνα, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει μια νέα αφετηρία για καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση.
Οι Αρχές εκτιμούν ότι βρισκόμαστε ολοένα και πιο κοντά στην αποκάλυψη της αλήθειας, ενώ φαίνεται πως κερδίζει έδαφος το ενδεχόμενο νέων διώξεων ή και συλλήψεων ακόμα και πριν από την τελική κρίση των ιατροδικαστών.
Τις επόμενες ώρες πρόκειται να μεταφερθούν τα πλακίδια με τους ιστούς της καρδιάς της Ίριδας από το παθολογοανατομικό εργαστήριο Ιωαννίνων στην Αθήνα με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. Σε περίπτωση που από τη νέα εξέταση διαψευστεί η αρχική γνωμάτευση για αγεννεσία φλεβοκόμβου, οι έρευνες για τον θάνατο του έξι μηνών βρέφους θα στραφούν στην εγκληματική ενέργεια, που όπως εκτιμάται δεν αποκλείεται να λύσει το μυστήριο.
Ιδιαιτέρως σημαντικά στοιχεία αποκάλυψαν ερευνητές της υπόθεσης που μίλησαν στην εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής" συνδέοντας τον θάνατο της Τζωρτζίνας με το αρχικό πόρισμα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρό στην κούνια του το μικρότερο παιδί των Μάνου και Ρούλας:
«Ο θάνατος της Τζωρτζίνας θα μπορούσε να είχε αποτραπεί αν το πόρισμα για τις αιτίες θανάτου της μικρής Ίριδας ήταν διαφορετικό. Προφανώς έχουμε να κάνουμε με ένα λανθασμένο πόρισμα αφού τέτοιου είδους ανυπαρξίες φλεφοκόμβων και κολποκοιλιακών κόμβων έχουν καταγραφεί απειροελάχιστες σε παγκόσμιο επίπεδο την τελευταία 50ετία και δεν θα επέτρεπε την επιβίωση του μωρού, ούτε για λίγες ώρες».
Την ίδια ώρα η προφυλακισμένη 33χρονη μητέρα των τριών αδικοχαμένων παιδιών, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, εξακολουθεί να ζητά τη διενέργεια νέου γονιδιακού ελέγχου για την εξακρίβωση κάποιας «ένοχης» αιτίας πίσω από τους θανάτους των παιδιών της.
Σημειώνεται πάντως ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δύο πρώτων ελέγχων δεν αποτυπώθηκε το παραμικρό πρόβλημα στα άτυχα κορίτσια. Συνολικά έχουν διερευνηθεί 128 γονίδια αρχικά και 839 στη συνέχεια με το αποτέλεσμα να προκύπτει αρνητικό σε όλες τις περιπτώσεις.