Τα ηλεκτρονικά ίχνη αποκαλύπτουν την πορεία της κεταμίνης
NEWSROOM | 17/4/2022
Φως στις υποθέσεις θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα, εκτιμούν οι Αρχές ότι θα ρίξουν η περαιτέρω εξέταση του τάμπλετ της Τζωρτζίνας, το οποίο τοποθετήθηκε στο φέρετρό της μετά από επιθυμία της προφυλακισμένης μητέρας της, καθώς και το κινητό τηλέφωνο της 33χρονης.
Στο μικροσκόπιο των αξιωματικών των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, έχουν μπει αρχεία από βίντεο και συνομιλίες που διαγράφηκαν είτε από τον χρήστη είτε από την ίδια τη μηχανή αναζήτησης λόγω παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος.
Από την πρώτη εξέταση στην ηλεκτρονική συσκευή της 9χρονης ανιχνεύτηκαν σύμφωνα με τις πληροφορίες ειδοποιήσεις από την Google σχετικά με αναισθητικές φαρμακευτικές ουσίες και προσφορές για κεταμίνη πριν από τον θάνατο του αδικοχαμένου κοριτσιού, όταν ακόμα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν στον αέρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, διαπιστώθηκαν είκοσι επτά αναζητήσεις στη Google για ιατροφαρμακευτικά σκευάσματα από τις 12 Ιανουαρίου μέχρι και τις 30 Μαρτίου του 2022, όταν συνελήφθη η 33χρονη.
Πεπεισμένος ότι η ταφή του τάμπλετ μαζί με την Τζωρτζίνα έγινε εσκεμμένα προκειμένου να καλυφθούν όλες οι επαφές και οι πιθανές αναζητήσεις, εμφανίστηκε ο πρώην διοικητής της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ιδρυτής της “CSI Institute”, Μανώλης Σφακιανάκης, με δηλώσεις του στην εκπομπή του MEGA “Χαμογέλα και πάλι”:
«Το τάμπλετ το είχε κλείσει επιμελώς στο φέρετρο της μικρής. Είναι το στοιχείο που θα δώσει τις περισσότερες πληροφορίες. Εσκεμμένα μπήκε το τάμπλετ στον τάφο της Τζωρτζίνας από τη Ρούλα.
Ήγγικεν η ώρα για να ξετυλιχθεί το κουβάρι. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Αστυνομίας, στο κομμάτι των αποδείξεων στα ευρήματα του τάμπλετ.
Ο δεκάλογος που περιμένουμε να δούμε, αφορά στην εύρεση των αναζητήσεων των ουσιών που έχουν βρεθεί, τις παραγγελίες, τις διαδρομές, τις επικοινωνίες, τα πρόσωπα, τα ηλεκτρονικά ίχνη, τις συναντήσεις προσώπων, τις ταυτοποιήσεις προσώπων μέσω κεραιών κινητής, την ανάκτηση διαγεγραμμένων και τέλος τις επαφές.
Ο χρόνος που χρειάζεται είναι το πολύ δέκα ως δέκα πέντε ημέρες. θα έχουμε στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου την πρώτη εγκληματολογική έκθεση».
Οι δικηγόροι της προφυλακισμένης 33χρονης πάντως τονίζουν ότι η εντολέας τους δεν έκανε ποτέ ευθέως αναζήτηση για κεταμίνη εκτός από το απόγευμα της 30ης Μαρτίου και διαμηνύουν την αθωότητά της ισχυριζόμενοι ότι δεν έχει καμία σχέση με τους θανάτους των παιδιών της.