Αναλυτικά όσα υποστήριξε η 33χρονη ενώπιον της ανακρίτριας
NEWSROOM | 7/4/2022
Απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα ξεκινώντας από τη γνωριμία και την εξέλιξη της σχέσης της με τον εν διαστάσει πλέον σύζυγό της και στα περιστατικά που ακολούθησαν μέχρι και την ημέρα που η Τζωρτζίνα άφησε την τελευταία της πνοή έδωσε στην απολογία της στην ανακρίτρια η Ρούλα, αρνούμενη παράλληλα τις κατηγορίες που τη βαραίνουν.
Στην απολογία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ειδησεογραφική ιστοσελίδα “e reportaz”, η 33χρονη αποδίδει σε ιατρικό λάθος τη χορήγηση κεταμίνης στο άτυχο κορίτσι και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ρωτούσε το προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων αν υπήρχαν κάμερες στους θαλάμους:
«Αρνούμαι την κατηγορία. Αναφέρομαι στο από 04-04-2022 απολογητικό μου υπόμνημα, το περιεχόμενο του οποίου επιβεβαιώνω και ενώπιόν σας ως αληθές και διευκρινιστικά σε όσα με ρωτάτε σας απαντάω ως εξής.
Με τον Μάνο γνωριστήκαμε και παντρευτήκαμε το 2013και το ίδιο έτος γεννήθηκε και η Τζωρτζίνα. Μέχρι τον θάνατο της Μαλαίνας το έτος 2018, ήμασταν μια χαρά, αλλά μετά άρχισαν τα σκαμπανεβάσματα. Το έτος 2015 γεννήθηκε η Μαλαίνα και το έτος 2018 αρρώστησε από λευχαιμία και κατέληξε στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΔΑ.
Μέχρι την ηλικία των οκτώ ετών η Τζωρτζίνα ήταν ένα υγιέστατο παιδί. Στις 08-04-2021 κοιμόμασταν μαζί, μετά ξύπνησε στον ύπνο της και άρχισε να τρέμει σε όλο το σώμα της. Τη σκούντησα για να τη ξυπνήσω. Της λέω ‘τι έγινε μου λέει ‘μαμά δεν έχω καταλάβει κάτι’. Μετά από δέκα λεπτά το ξαναπαθαίνει και τι ρωτάω αν είναι καλά ή εάν είδε κάποιον εφιάλτη και μετά ανοίγω το φως και είδα κοντά στο πάνω χείλος της ελαφρώς να έχει κοκκινίσει. Στο σπίτι εκείνη την ώρα ήταν η αδελφή μου, η μητέρα μου και ο πατριός μου. Συζητήσαμε όλοι μαζί με το παιδί και μας έκανε παράπονα για έντονο πόνο στην αριστερή πλευρά της πλάτης του σαν να είχε βόμβα επάνω της και ότι είχε και πονόκοιλο. Μετά την πήγαμε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.
Την κρατήσανε για προληπτικούς λόγους, λόγω οικογενειακού ιστορικού, μιας και οι δύο αδελφές της είχαν προαποβιώσει. Ενημέρωσα και τον πατέρα της Τζωρτζίνας, ο οποίος ήρθε αμέσως στο νοσοκομείο. Νοσηλεύτηκε το παιδί ένα εικοσιτετράωρο και μετά είπαν ότι θα της έδιναν εξιτήριο. Θεώρησαν οι ιατροί ότι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας είναι ψυχολογικά γιατί δεν είχε ακόμα εκφράσει τα συναισθήματα της για τους θανάτους των μικρότερων αδελφών της. Μάλιστα οι γιατροί είχαν προβεί σε όλες τις εξετάσεις και δεν είχαν βρει κάτι παθολογικό. Όταν μας ανακοίνωσαν το εξιτήριο η Τζωρτζίνα έκανε εμετό.
Την ημέρα της ανακοπής, στις 11-04-2021, το παιδί ήταν μαζί με τον μπαμπά του. Εγώ είχα από το νοσοκομείο και πήγα σπίτι για να ξεκουραστώ λίγο. Επέστρεψα στο νοσοκομείο και αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά μου. Σηκώθηκα για να βλέπω το μόνιτορ του οξυμέτρου. Ενώ μιλούσα με μια φίλη μου στο τηλέφωνο και της έλεγα ότι δε βγάζω άκρη στο νοσοκομείο αυτό και περιμένω την επόμενη ημέρα το πρωί να υπογράψω και να φύγουμε για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο, τα μάτια μου ήταν στο μόνιτορ και λέω τότε στη φίλη μου ‘πάλι πέφτει το οξυγόνο. Όταν πήγα λοιπόν να φωνάξω τους γιατρούς επειδή έπεφτε το οξυγόνο της Τζωρτζίνας, τη βλέπω να ανασηκώνεται από το κρεβάτι και να πέφτει απότομα πίσω. Αυτό θα μπορούσα να το περιγράψω ως μια προσπάθειά της να αναπνεύσει. Χτύπησα αμέσως το κουδούνι και βγήκα στο διάδρομο αναζητώντας βοήθεια από του ιατρούς.
Με έβγαλαν έξω από το δωμάτιο και γι αυτό δε γνωρίζω να σας πω τι ακριβώς έκαναν. Εκείνη τη στιγμή ήρθε αμέσως και ο μπαμπάς της τον οποίο κάλεσα εγώ για να τον ενημερώσω για την εξέλιξη της υγείας του παιδιού. Οι γιατροί έμειναν στο θάλαμο περίπου 1 ώρα και την επανέφεραν στη ζωή».
Η 33χρονη αναφέρθηκε στην τοποθέτηση απινιδωτή στην αδικοχαμένη Τζωρτζίνα:
«Ο κ. Ηλιάδης αρχικά επέμενε για την τοποθέτηση απινιδωτή, μας το συνέστησε και εμείς ως γονείς το δεχτήκαμε γιατί όταν ένας ιατρός λέει σε έναν γονιό ότι μπορεί να κάνει κάτι για να θωρακιστεί το παιδί του θεωρήσαμε ότι έπρεπε να προχωρήσουμε σε αυτή τη ενέργεια. Πήγαμε λοιπόν στο Ωνάσειο, μεταφέρθηκε η Τζωρτζίνα στη ΜΕΘ.
Ο κ. Παπαγιάννης μας είπε ότι πρώτα πρέπει το παιδί να κάνει καρδιολογικό έλεγχο και μετά θα τοποθετήσει τον απινιδωτή-βηματοδότη. Δεν ήθελε να δώσει την έγκρισή του για τη τοποθέτηση με την αιτιολογία ότι το πρόβλημα του παιδιού δεν ήταν καρδιολογικό, αλλά πνευμονολογικά-νευρολογικό που σχετίζεται περισσότερο με το οξυγόνο, αλλά τόσο εγώ όσο και ο σύζυγός μου επιμέναμε να τοποθετηθεί το συγκεκριμένο μηχάνημα στη κόρη μας γιατί πριν πάμε στο Ωνάσειο ο κ Ηλιάδης μας είχε πει ότι για να θωρακιστεί το παιδί πρέπει να τοποθετηθεί στο σώμα του το μηχάνημα αυτό. Είχαμε εμπιστοσύνη στον κ Ηλιάδη γι’ αυτό και επιμέναμε τόσα πολύ. Επίσης, νιώθαμε σίγουροι ότι έτσι το παιδί θα ήταν ασφαλές.
Το πρώτο βράδυ της νοσηλείας της η Τζωρτζίνα έκανε περίπου το ίδιο επεισόδιο με αυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια της καρδιακής ανακοπής της. Το παιδί έμεινε περίπου τρία εικοσιτετράωρα διασωληνωμένο και στη ΜΕΘ του Ωνασείου έμεινε συνολικά περίπου είκοσι πέντε ημέρες. Η τοποθέτηση του απινιδωτή-βηματοδότη έγινε στις 02 06-2021».
Σχετικά με την κεταμίνη που ανιχνεύτηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης, η Ρούλα αφού αιτιολόγησε τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο για τη συγκεκριμένη ουσία, αρνήθηκε την κατηγορία ότι τη χορήγησε εκείνη στο παιδί:
«Όχι, δεν τη γνώριζα μέχρι τώρα. Για την ουσία αυτή άκουσα για πρώτη φορά από τη τηλεόραση. Εκείνη τη στιγμή που άκουσα στο κανάλι Μέγκα από το δημοσιογράφο Λαμπρόπουλο για το εύρημα αυτό μπήκα στο διαδίκτυο για να μάθω η ουσία είναι αυτή και παράλληλα μιλούσα με τον Μάνο στο μέσεντζερ και τον ενημέρωνα τι λέει η τηλεόραση. Δε πέρασαν 15 λεπτά και με συνέλαβαν. Για πρώτη φορά πιο ουσιαστική γνώση περί της ουσίας κεταμίνη έμαθα μετά τη σύλληψή μου, από τους δικηγόρους μου και από τους συγγενείς μου που από μόνοι τους το έψαξαν για να δουν τι είναι αυτή η ουσία.
Δε μπορώ να ξέρω πως χορηγήθηκε η κεταμίνη. Έχω τη πληροφορία ότι πρόκειται περί νοσοκομειακού φαρμάκου και ότι χορηγείται σε ΜΕΘ από εντατικολόγους. Επομένως πιστεύω ότι κάτι συνέβη όσο ήμασταν στο νοσοκομείο χωρίς να κατηγορώ κανέναν από τους γιατρούς ή νοσηλευτές, ότι δηλαδή έκαναν κάτι επίτηδες. Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Επίσης από τη δικογραφία έμαθα ότι ο μέγιστος χρόνος δράσης της για να επέλθει θάνατος είναι δέκα πέντε με είκοσι λεπτά και από τότε που ειδοποίησα για το επεισόδιο μέχρι τη στιγμή που ο απινιδωτής-βηματοδότης έδωσε το τελευταίο σήμα στο καρδιολόγο είχαν περάσει τουλάχιστον σαράντα λεπτά.
Ποτέ δεν έχω πειράξει κανένα μου παιδί, έχω χάσει τρία παιδιά και έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση άδικα. Θέλω να πάω στα παιδιά μου. Πριν βρεθώ σε αυτή τη θέση έπρεπε να έχει γίνει μια καλύτερη έρευνα. Το τελευταίο σήμα του απινιδωτη-βηματοδότη στον κο Παπαγιάννη είναι στις 15:10′ που του δείχνει ότι η ουσία “κεταμίνη’ δε χορηγήθηκε από εμένα εφόσον εγώ από τις 14.30′ δεν είμαι στο δωμάτιο. Είμαι διαθέσιμη για την επιβολή οποιουδήποτε περιοριστικού όρου, ακόμα δε και για τον κατ’ οίκον περιορισμό μου με ηλεκτρονική επιτήρηση. Διαμένω στην ως άνω δηλωθείσα διεύθυνση και σας δηλώνω ότι όποτε μου ζητηθεί θα βρίσκομαι στη διάθεση των αρχών».
Για όλες τις ΕΙΔΗΣΕΙΣ ακολουθήστε το TomorrowNews.gr στο GOOGLE NEWS