Επανέρχεται η πρόταση για ιδιότυπο lockdown - Ούτε με rapid test 48 ωρών δεν θα έχουν πρόσβαση στην διασκέδαση
NEWSROOM - 02/01/22
Νέο μπλόκο στους ανεμβολίαστους με στόχο την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού ετοιμάζεται να στήσει η κυβέρνηση.
Υπό την πίεση της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης ‘’Όμικρον” οι πολίτες που δεν έχουν περάσει ακόμα τις πύλες των εμβολιαστικών κέντρων προκειμένου να θωρακίσουν τον οργανισμό τους κατά της covid 19, μπαίνουν ξανά στο «στόχαστρο».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου η πρόταση για πλήρη αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από τους εξωτερικούς χώρους εστίασης και διασκέδασης ακόμα και αν έχουν υποβληθεί σε τεστ αντιγόνου εντός του τελευταίου σαρανταοκτώρου.
Όλο αυτό το διάστημα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι η χορήγηση του σκευάσματος κατά του ιού αποτελεί το μοναδικό «όπλο» έναντι της πανδημίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα και την ανάγκη να μην αυξηθεί η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε επισημάνει ότι το ιδιότυπο lockdown στους ανεμβολίαστους από χώρους εστίασης και διασκέδασης συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να εφαρμοστεί, με το μέτρο ωστόσο να μην επηρεάζει την πρόσβασή τους σε σούπερ μάρκετ, φούρνους και φαρμακεία.
Συνομιλώντας στον τηλεοπτικό αέρα της εκπομπής του ΣΚΑΪ ‘ΣΗΜΕΡΑ” με την Μαρία Αναστασοπούλου, ο 44χρονος νομικός στο επάγγελμα πολιτικός, ο οποίος δραστηριοποιήθηκε επί σειρά ετών με το κόμμα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού προτού προσχωρήσει στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, διευκρίνισε σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας ότι εξετάζεται, χωρίς να έχει αποφασιστεί, μόνο σε ηλικιακά επίπεδα χωρίς να υπάρχει σκέψη για εφαρμογή σε επαγγελματικές κατηγορίες πλην των υγειονομικών:
«Εξετάζεται συνδυαστικά με την επιτυχία στην κατηγορία άνω των εξήντα και έναν δεύτερο παράγοντα την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα. Ο λόγος που μπήκε στους άνω των εξήντα είναι ότι κατά βάση από αυτόν τον πληθυσμό προέρχονταν οι βαριές νοσήσεις, οι νοσηλείες σε κλίνες ΜΕΘ και οι θάνατοι. Προσπαθούμε να δούμε αν υπάρχουν αντίστοιχα στοιχεία σε χαμηλότερες ηλικιακές ομάδες».