Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα του αδικοχαμένου διανομέα
NEWSROOM - 01/11/21
Σοκ, οργή, αλλά και θυμό προκαλούν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που έγινε τα μεσάνυκτα του Σαββάτου στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Γεωργίου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο στοίχισε τη ζωή στον 47χρονο διανομέα.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα αυτοπτών μαρτύρων, που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο νεαρός αλλοδαπός οδηγός του σπορ αυτοκινήτου που συμμετείχε σε κόντρα με άλλο όχημα, έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, αδιαφορώντας για τους κόκκινους σηματοδότες που παραβίαζε.
Αμέσως μετά το τροχαίο εγκατέλειψε τρομαγμένος τον άτυχο άνδρα, πατέρα δύο παιδιών, επιχείρησε να διαφύγει την ώρα που ο βαριά τραυματισμένος άνδρας άφηνε την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, αλλά εντοπίστηκε, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος αφού του άσκησε ποινική δίωξη και ορίστηκε τακτική δικάσιμος, με την ακριβή ημερομηνία να μην έχει γίνει πάντως ακόμα γνωστή, τον άφησε ελεύθερο.
Η σφοδρότητα της σύγκρουσης καταδεικνύεται από το γεγονός ότι το δίκυκλο που οδηγούσε 47χρονος διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη, όπως ισχυρίζονται μάρτυρες δεν ακούστηκαν ήχοι φρεναρίσματος, ενώ κομμάτια της μοτοσικλέτας βρέθηκαν ακόμα και εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σημείο της σύγκρουσης. Ένα τμήμα της μηχανής μάλιστα παρέμεινε σφηνωμένο κάτω από το αυτοκίνητο.
Τα λόγια του συντετριμμένου από τον άδικο χαμό του γιου του, πατέρα του άτυχου διανομέα, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, συγκλονίζουν:
"Αυτός ο νεαρός έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα στην Παπανδρέου από την παραλία. Στην συνέχεια ο γιος μου κατέβαινε από την Μαρτίου και έστριψε αριστερά όπως επιτρεπόταν, αφού άναψε πράσινο στο φανάρι. Αυτός έτρεχε με 150 χλμ. Τον διέλυσε... ακαριαίος θάνατος".
Για σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας διανομέων που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο.
Ευθύνες στους εργοδότες απέδωσε το μέλος της επιτροπής αγώνα διανομέων Θεσσαλονίκης, Βασίλης Κεφαλάς, αποδίδοντάς τους ελλειπή συντήρηση των μοτοσικλετών:
«Οι εργοδότες δεν τηρούν τον νόμο, δεν δίνουν το 15% αποζημίωση για να συντηρούνται τα μηχανάκια με συνέπεια να είναι κακοσυντηρημένα, δεν πληρώνουν τα καύσιμα και τους μισθούς. Μας βάζουν να υπογράφουμε ότι τα έχουμε πάρει ενώ δεν τα έχουμε πάρει».