«Θα αντιμετωπίσουμε την πληθωριστική κρίση όπως και εκείνες του Έβρου και της πανδημίας» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης
NEWSROOM - 11/09/21
Ασπίδα προστασίας απέναντι στις επικείμενες ανατιμήσεις από την κρίση του εισαγόμενου πληθωρισμού ετοιμάζεται να υψώσει η κυβέρνηση, όπως επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Μιλώντας από το βήμα της ανοιχτής συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η χώρα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όπως έκανε και σε άλλες κρίσεις που αντιμετώπισε, υπογραμμίζοντας παράλληλα την εισροή κεφαλαίων στα κρατικά ταμεία από το ΕΣΠΑ 2021-2027:
«Όπως αντιμετωπίσαμε την κρίση στον Έβρο και την κρίση της πανδημίας, έτσι θα αντιμετωπίσουμε και την κρίση του εισαγόμενου πληθωρισμού. Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει σειρά μέτρων, κυρίως για την προστασία του μεσαίου εισοδήματος και της βιομηχανίας, από την κρίση του εισαγόμενου πληθωρισμού. Δεν θα αφήσουμε τα νοικοκυριά να καταστραφούν, αλλά ούτε θα χρησιμοποιήσουμε μεθοδολογίες και εργαλεία, που θα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από ό,τι καλό. Το ελληνικό ΕΣΠΑ 2021-2027 είναι το πρώτο που θα αντλήσει πόρους στην ενωμένη Ευρώπη, ώστε συνδυάζοντάς τους με εκείνους του Ταμείου Ανάκαμψης να πετύχει αναπτυξιακό αντίκρισμα. Μέσα στον Οκτώβριο θα έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ο νέος νόμος για βιομηχανικά πάρκα, ώστε να εκκινήσει η σχετική διαδικασία και να απορροφηθούν τα χρήματα που έχουν προβλεφθεί για αυτά από το Ταμείο Ανάκαμψης».
Στην εκτόξευση των ψηφιακών συναλλαγών στη διαδικτυακή πύλη του κράτους, «gov.gr», αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης:
«Οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα χρειάζονται “αποχαλκοποίηση”, καθώς είμαστε στην εποχή της οπτικής ίνας, του ίντερνετ μέσω δορυφόρου και της πραγματοποίησης επενδύσεων σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές. Βάσει έρευνας, οι ψηφιακές συναλλαγές στο “gov.gr” έφτασαν στα 150 εκατομμύρια στο πρώτο εξάμηνο του 2021,με προοπτική να προσεγγίσουν τα 300 εκατομμύρια στο σύνολο του έτους , έναντι 94 εκατομμυρίων το 2020, 34 εκατομμυρίων το 2019 και 8,8 εκατομμυρίων το 2018. Τον Μάρτιο του 2021 υπήρχαν στο “gov.gr” διαθέσιμες 501 υπηρεσίες, ενώ σήμερα διατίθενται λίγο λιγότερες από 1.300».
Ισχυρό ενδιαφέρον Ελλήνων του εξωτερικού έχει προσελκύσει η προκήρυξη θέσεων εργασίας στα hubs που δημιούργησε η Pfizer στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Pfizer Hellas, Ζαχαρία Ραγκούση, ο οποίος ανέφερε το ανθρώπινο δυναμικό , το δυναμικό οικοσύστημα επιχειρήσεων, τη γεωγραφική θέση το μέγεθος της πόλης, καθώς και την πολιτική στήριξη για την πραγματοποίηση της επένδυσης, ως τους λόγους για τους οποίους η αμερικανική εταιρία αποφάσισε να επενδύσει στην συμπρωτεύουσα.