Σε ποιες περιπτώσεις συστήνουν κλείσιμο των τμημάτων
NEWSROOM - 02/09/21
Με γνώμονα και στόχο την αδιάλειπτη λειτουργία της διά ζώσης εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς, οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τις περιπτώσεις που θα οδηγείται ένα τμήμα σε κλείσιμο λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.
Στόχο της κυβέρνησης, όπως πολλάκις έχει ειπωθεί, αποτελεί τα μαθήματα να γίνουν εντός των αιθουσών- και όχι με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης- και για το λόγο αυτό καταστρώνεται το πλάνο που θα συμβάλει στη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των παιδιών που θα καθίσουν στα θρανία από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξει οριζόντιο κλείσιμο τμήματος ή σχολείου σε περίπτωση μεμονωμένου κρούσματος. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα εισέρχονται στις αίθουσες με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ όσοι δεν έχουν θωρακίσει τον οργανισμό τους απέναντι στη νόσο, είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ σε εβδομαδιαία βάση, ενώ οι εκπαιδευτικοί που παραμένουν ανεμβολίαστοι θα πρέπει να κάνουν δύο τεστ αντιγόνου (rapid test) την εβδομάδα σε ιδιωτική δομή υγείας με δικά τους έξοδα.
Εισήγηση των ειδικών αποτελεί το «λουκέτο» να μπαίνει μόνο αν οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις ξεπερνούν το 50% των μαθητών της τάξης, ενώ στην περίπτωση που εμφανίζεται κάποιο παιδί θετικό στον ιό, σε καραντίνα διάρκειας επτά ημερών θα μπαίνει και ο συμμαθητής του που κάθεται στο ίδιο θρανίο. Το ίδιο θα ισχύει και για τους ανεμβολίαστους μαθητές που τα θρανία των οποίων βρίσκονται μπροστά και πίσω από το σημείο που κάθεται το παιδί που θα διαγνωστεί θετικό στον covid 19.
Η επιστροφή τους στην αίθουσα θα γίνεται μετά από μία εβδομάδα και μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid test.
Για όλες τις ΕΙΔΗΣΕΙΣ ακολουθήστε το TomorrowNews.gr στο GOOGLE NEWS