Η λήψη των συγκεκριμένων σκευασμάτων μειώνει τον κίνδυνο θανάτου και την ανάγκη της μηχανικής υποστήριξης σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας.
NEWSROOM - 07/07/21
Στο συμπέρασμα ότι η χορήγηση των αναστολέων της ιντερλευκίνης -6 σε ασθενείς που νοσούν σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση από τον κορωνοϊό μειώνει το κίνδυνο θανάτου και την ανάγκη για μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, κατέληξε ομάδα επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία αξιολογεί πιθανές θεραπείες του ιού.
Ο αυτόνομος διεθνής διακρατικός οργανισμός που αποτελεί εξειδικευμένη υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ασχολείται με τη διεθνή δημόσια υγεία και εδρεύει στη Γενεύη, συστήνει τη χρήση των φαρμάκων "Actemra" και "Kevzara" των εταιρειών "Roche" και "Sanofi" αντίστοιχα, σε συνδυασμό με κορτικοστεροειδή, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης που διενεργήθηκε σε δείγμα περίπου έντεκα χιλιάδων ασθενών, ο κίνδυνος θανάτου μειώνεται εντός 28 ημερών.
Σε ποσοστό 26% φθάνει το ενδεχόμενο να κριθεί αναγκαία η διασωλήνωση ασθενών που λαμβάνουν τα συγκεκριμένα σκευάσματα σε συνδυασμό με κορτικοστερεοειδή, την ώρα που σε αντίθετη περίπτωση αγγίζει το 33%
Το κορυφαίο στέλεχος του Π.Ο.Υ. Τζάνετ Ντίας, τόνισε ότι το βάρος θα πρέπει να πέσει στον εφοδιασμό με φάρμακα σε χώρες που παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και δεν διαθέτουν επαρκείς ποσότητες εμβολίων.
Η έρευνα διενεργήθηκε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, το ίδρυμα Γκάις εν Σεντ Τόμας του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας, το Kings College και το University College του Λονδίνου.
Για όλες τις ΕΙΔΗΣΕΙΣ ακολουθήστε το TomorrowNews.gr στο GOOGLE NEWS