Απογοητευμένοι νέοι 18-29 ετών τα ραντεβού των οποίων άνοιξαν στις 2 Ιουλίου και είναι αναγκασμένοι να υποστούν το κόστος των τεστ προκειμένου να ταξιδέψουν προς τα νησιά για τις διακοπές τους. Το μέτρο δεν είναι τιμωρία επισημαίνει η κυβερνητική εκπρόσωπος.
ΝΕWSROOM - 03/07/21
Αναστάτωση και προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των νέων της ηλικιακής κατηγορίας 18-29 ετών μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα που θα ισχύσουν από την προσεχή Δευτέρα 5 Ιουλίου για τις μετακινήσεις στα νησιά.
Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ πλέον δεν είναι αρκετή και προκειμένου να ταξιδέψει κάποιος θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή να έχει υποβληθεί σε μοριακό ή rapid test.
Οι εκπρόσωποι της συγκεκριμένης κατηγορίας αισθάνονται εαυτούς «αδικημένους» καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία είτε δεν έχουν προλάβει ακόμα να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, είτε τη δεύτερη , μιας και οι πύλες των εμβολιαστικών κέντρων για την πραγματοποίηση των ραντεβού για αυτές τις ηλικίες άνοιξαν από τις 2 Ιουλίου, με αποτέλεσμα ακόμα και εκείνοι που είχαν αποφασίσει να θωρακίσουν τον οργανισμό τους απέναντι στον covid 19 να είναι αναγκασμένοι να υποστούν την ταλαιπωρία από την εφαρμογή των νέων μέτρων για τις μετακινήσεις.
Ακόμα πάντως και όσοι προλάβουν να εμβολιαστούν πριν τις 5 του μήνα δεν απαλλάσσονται των περιορισμών που θα ισχύσουν, αφού ο χρόνος που απαιτείται για τη δημιουργία αντισωμάτων που δίνει την «ελευθερία» στις μετακινήσεις, είναι δύο εβδομάδες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι πολίτες θα είναι αναγκασμένοι να συνυπολογίσουν στον προϋπολογισμό των διακοπών τους και το ποσό που θα απαιτηθεί για τη διενέργεια του μοριακού ή του rapid test.
Συνομιλώντας στον τηλεοπτικό αέρα της εκπομπής του MEGA “LiveNews” με τον Νίκο Ευαγγελάτο, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, χαρακτήρισε την απόφαση για τις μετακινήσεις ως ενθάρρυνση υπέρ των εμβολιασμών και όχι ως τιμωρητικό μέτρο:
«Αυτό το μέτρο για τις μετακινήσεις στα νησιά δεν είναι ένα μέτρο τιμωρίας, αλλά ενθάρρυνσης του εμβολιασμού, σε αυτή τη δέσμη μέτρων που ανακοινώνει η κυβέρνηση και βοηθά τους πολίτες να μπορούν να ταξιδέψουν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και για όσους είναι ανεμβολίαστοι. Για λόγους τηρείται ένα πιο αυστηρό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει τη διενέργεια rapid test έως 48 ώρες πριν. Δεν θεωρώ ότι είναι ένα σκληρό μέτρο. Ζούμε σε μια κατάσταση πανδημίας που κανείς δεν πρέπει να ξεχνά. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, αυτό που αλλάζει όσο προχωρά ο εμβολιασμός, είναι οι μεγαλύτερες ελευθερίες για τους πολίτες που είναι εμβολιασμένοι και αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για όσους είναι ανεμβολίαστοι».
Η 43χρονη πολιτικός, η οποία αντικατέστησε τον Χρήστο Ταραντίλη στη θέση του εξωκοινοβουλευτικού κυβερνητικού εκπροσώπου από τον Φεβρουάριο της τρέχουσας χρονιάς, σημείωσε ότι η ίδια διαδικασία ισχύει και για τους τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας από το εξωτερικό και υπενθύμισε ότι η αλλαγή χρήσης των καταστημάτων αναφορικά με το ποιους πελάτες μπορούν να δέχονται, μπορεί να γίνει μόνο μία φορά και κατέληξε λέγοντας:
«Όσο περισσότερο ενισχύσουμε τον εμβολιασμό, τόσο πιο γρήγορα θα χτίσουμε το τείχος ανοσίας που αφορά ολόκληρη την κοινωνία και δεν πρέπει να μένει πίσω η κοινωνία επειδή ένα κομμάτι αρνείται. Πρέπει να πειστούν οι πολίτες που είναι δύσπιστοι, είναι η μόνη ασπίδα που έχουμε απέναντι στον ιό και είναι το εισιτήριο για την επάνοδο στην κανονικότητα. Είναι προφανές και θα είναι πιο εύκολη η ζωή των πολιτών που θα είναι εμβολιασμένοι».