Της Γιώτας Γιαννοπούλου
''Όλοι μας ερχόμαστε σε μια στιγμή που ξεφυσάμε,το βλέμμα μένει ακίνητο,έχουμε την ανάγκη να στηριχθούμε ή να καθίσουμε,είναι που το σώμα δείχνει σημάδια έντονης δραστηριότητας και έντονης ανάγκης για να μας ειδοποιήσει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει εκείνη την στιγμή.
Στην έφηβη ηλικία το πιο έντονο συναίσθημα κούρασης είναι η ψυχική κούραση λόγω των πολυωρων σχολικών -εξωσχολικών δραστηριοτήτων . Ενώ στην ενήλικη ηλικία ο χρόνος που έχει στην διάθεση του είναι ελάχιστο αυτό συμβαίνει εξαιτίας των αναγκών της καθημερινότητας :αναφορικά λέμε για το περιβάλλον της εργασίας,οικογενειακά βάρυ,προσωπικές στιγμές, η επιτακτική άθληση για λόγου υγείας, ή διπλή δουλειά. Για τους παραπάνω αναφερόμενους λόγους σπαταλάει πολύ χρόνο προκειμένου να τις καλύψει και καταπονεί το σώμα του.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργεί την σωματική κόπωση και την ψυχική κούραση.
Ο άνθρωπος φτάνει σε ένα σημείο που δεν έχει όρια και θεωρεί ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει,ότι δεν έχει οξυγόνο,ότι πνίγεται από την πίεση της ρουτίνας και φτάνει στα όρια της κατάθλιψης ,δεν ξέρει πως να το διαχειριστεί,χωρίς την βοήθεια κάποιου ειδικού και οικειου προσωπου του ώστε έτσι να εκτοξευσει τα συναισθήματα μιας στιγμή αδυναμίας. Η καλύτερη αντιμετώπιση της κούρασης είναι να βρει τις ισορροπίες με τον εαυτό του,τον τρόπο που θα διαχειριστεί τον φόρτο εργασίας του ή τις τοξικές συμπεριφορές στο εργασιακό του περιβάλλον,όσο για τις προσωπικές στιγμες θα πρέπει να βρει το πως θα έκφραση την κούραση απέναντι στους οικείους του, να βρει χρόνο προς τον εαυτό του εαυτό του και τις δικές του στιγμες απόλαυσης ικανοποίησης. Σύμφωνα με τον Σωκράτη :o οποίος έλεγε ότι η παιδεία του καθενός ξεκινάει από το σπίτι του και στην πορεία διαβίωσης νουθετεί τις προσωπικές αντιδράσεις που υιοθετεί ακόμα και ας είναι λάθος.
<<ΌΣΟΙ ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΓΥΡΙΖΩ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΟΥ>>.''