Του Ιωάννη Κισανάκη
''Πλανήτης με το όνομα (Γη), αυτοδημιούργητος, αυτοσυντηρούμενος, αυτοπροστατευόμενος, αλλά και μία αστείρευτη παντοτινή πηγή ενέργειας, πλούτου, ζωής, ομορφιάς.
Ένα τεράστιο αδιάρρηκτο Θησαυροφυλάκιο ανωτέρας πηγής δημιούργημα, με ένα μικρό, πολύ μικρό ελάττωμα, στην εξελικτική του πορεία «δημιουργήθηκε» κατά λάθος ένας μικρός ιός!.
Ένας ιός που δύσκολα δημιουργείτε, δύσκολα συντηρείτε, δύσκολα προστατεύεται, δυσκολεύεται να χαρεί την ομορφιά, εύκολα πεθαίνει.
Ιός με το όνομα (Άνθρωπος), πλάσμα ανωτέρας ευφυΐας καταπάτησης, καταστροφής, πλεονεξίας, ανευθυνότητας, αστείρευτης δίψας εξουσίας επί παντός & επί πάντων.
Εξουσιαστές & εξουσιαζόμενοι ονομάζονται λαοί, οι λαοί λίγοι & ασήμαντοι στην απεραντοσύνη της Γης μετακινούμενοι προσπαθούν να βρουν τη Γη της Επαγγελίας,
το Μάνα εξ’ Ουρανών, την Αγάπη, την Ομόνοια, το Φώς το Αληθινό, την επί Γης Ειρήνη.
Αλλά προς ώρας η γη δεν είναι πρόσφορη! Ο γείτονας κατέχει αυτό που μας λείπει! Στην απέναντι όχθη είναι όλα τα καλά, μόνο που για την αλήθεια είναι καλά έως ότου πατήσει το πόδι του.
Ο ιός εξελίχθη «Πνευματικά - Σωματικά - Τεχνολογικά» & διαπίστωσε νέα δρώμενα στην παγκόσμια κοινωνία των Εθνών & των λοιπών ανθρώπων επί γης.
Ελλείψεις! Ενεργειακές, διατροφικές, νερού, χώρου εκμετάλλευσης & κατοίκισης, ανεργίες, κάθε μορφής πληγές, παρόμοιες με τις «Πληγές του Φαραώ».
Πολλές οι ανάγκες λίγοι οι σωτήρες! Αλλά το παλεύουν, συχνά πυκνά κάνουν συνδιασκέψεις κορυφής για την επίλυση των προβλημάτων των άλλων λαών όμως, διότι οι δικοί τους λαοί είναι «προνομιούχοι» ανήκουν στις πλούσιες χώρες του πλανήτη & είναι εύκολο να παραμείνει λίγο πιο πίσω η λύση των προβλημάτων των άλλων.
Κάθε συνδιάσκεψη κορυφής & μία αποτυχία συνεννόησης, εκ’ νέου διαβουλεύσεις, εκ’ νέου επιστημονικές αντιπαραθέσεις, εκ’ νέου συνδιάσκεψη για το καλό του Κόσμου & την σωτηρία του Πλανήτη, αλλά νέα αποτυχία έλλειψη στοιχείων & μη τεκμηριωμένης της Παγκόσμιας περί συμφερόντων θεωρίας αλλά & των επί πάντων εξουσίας.
Ο Πλανήτης Γη; Καμία εξέλιξη, καμία αλλαγή, σθεναρή αντίσταση, χαμηλή παραγωγή, σταθερή πορεία & περιμένει καρτερικά αλλά & υπομονετικά τις λύσεις των υπευθύνων για την σωτηρία του από τα «έργα του ιού».
Αλλά, να κατέχουν οι εξουσιαστές, να ακολουθούν λιτότητα οι εξουσιαζόμενοι,
να πλουτίζουν οι πλούσιοι, να φτωχαίνουν οι φτωχοί, να χρηματίζονται οι δημόσιοι λειτουργοί, να προσδοκούν οι αναξιοπαθούντες, να πυρπολούν ελεύθερα οι αναρχικοί, να νομοθετούν κατασταλτικούς νόμους οι νομοθέτες μόνο για τους πολλούς, οι λίγοι να είναι πάντα υπεράνω νόμου, να συνεδριάζουν οι λίγοι, να μην ακούγονται ποτέ οι πολλοί.
Εν’ ολίγοις ο καθένας στον κόσμο του μέσα στον ίδιο κόσμο με κοινά απλά προβλήματα αλλά χωρίς λύση, λόγο έλλειψης επαρκούς κέρδους από τους ελεγκτές του μόνου κοινού αγαθού για τον θνητό (Ιό), το χρήμα..
Μάλλον είναι «λίγη» η μικρή κουκίδα στο σύμπαν & υπάρχει ανάγκη νέου πλανήτη για το μεγαλείο του υπεράνω όλων των πλασμάτων επί Γης ανωτέρας ευφυΐας (ιού).''